Muutama työ kaappien kätköistä esille; nämä on nähty ylläni jo useamman kerran.

Suuri Käsityö -lehdessä 9/2009 oli muistaakseni teatteripuvustamiseen liittyen ohje Maija Poppasen hameeseen. Pidän itse hameista, erityisesti nilkkapituisista, ja tämä hame tuntui sopivalta.

Ensimmäinen versio on tällainen:

 

Materiaalina on villasekoitekangas Eurokankaasta. Taakse ompelin piilovetoketjun ja kaksi nappia vyötärökaitaleessa. Helma on hieman takaa pidempi kuin edestä. Olin ilmeisesti nuukaillut kankaan ostossa tai kaavojen asettelu epäonnistui, mutta kangas ei enää riittänytkään etukaarrokkeisiin, joten ne on tehty mustasta resorista. Itse asiassa toimiva ratkaisu, sillä vyötärö ei ole kiristänyt. Hame on melkoisen juhlava ja todella lämmin. Helman kehän pituus on noin 3,5 m eli kangasta kului ja hame on raskas. Silti erittäin mieluisa.

Toinen versio näyttää tältä:

Tällä kertaa pääasiallisena materiaalina farkkukangas Eurokankaasta. Luulin ostaneeni samaa kangasta kuin tämä miniläppärin laukku, mutta sävy olikin sinisempi. Tällä kertaa kavensin hieman sivukappaleita ja helman kehän pituus on tällä kertaa 2,8 m. Helmaa kiertämään tein mustasta trikoosta rypytyskaitaleen kahdesta syystä: 1) Helma uhkasi jäädä liian lyhyeksi, 2) Helma on se osa hameesta joka ensimmäisenä kuluu, joten pidemmän päälle rypytyksen voisi uusia. Myös yläosaa piti hieman muokata, kun tuo Pikkumies ilmoitti tulostaan. Leikkasin U:n muotoisen palan sopivalle kohdalle vatsalle ja "täytin" kolon resorilla ja nauhakujalla. Onneksi en kovin pitkään käyttänyt hametta odotusaikana, niin resori ei päässyt venymään. Se nousee myös niin ylös, että jää hieman pidemmän paidan helman alle piiloon.  Voi siis käyttää ilman vauvamasuakin mainiosti, niin että turha alkaa arvailla, onko Pikkukakkonen tulossa, kun otan hameen uudelleen käyttöön. )