Teimme vaatekaappiin kevätsiivouksen. Mikä valtava määrä uusiokäyttöön kelpaavia vaatteita siirtyikään kangasvarastooni!

Pitihän se minunkin sitten tehdä oma versioni vanhoista farkuista tehdystä laukusta – tosin ihan tarpeeseen tuli. Huomenna pitäisi töihin palata ja tarvitsin töihin laukun. Kaupoista en mieleistä sopuhintaan löytänyt. Materiaalina siis miehen lahkeista kuluneet farkut, malli omasta päästä ja se eli valmistuksen myötä. Vuorikankaana vanha lakana, josta jo aiemmin tehty tyynynliinoja (odottavat vielä viimeistelyä). Vetoketju ompelupakin kätköistä.

Laukun koko on optimoitu eväsrasialle, A4-kansiolle ja kalenterille. Sisälle tein kumilangan kiristämän taskun, jonne sitten voi laittaa ne tärkeät tavarat, jotka eivät saa hukkua laukunpohjalle. Purin farkuista erilleen takataskut ja vyötärökaitaleen. Toisesta lahkeesta tuli varsinainen laukun ulkopinta ja toisesta lahkeesta olkahihna ja päällikappele, johon ommeltu vetoketju. Päällisen ja vuorin yhdistin vain tuosta ylhäältä farkkujen vyötärökaitaleella. Taskut ompelin sivuille pikkutaskuiksi. Hieman epäsiistiksi tuo yläreuna jäi, mutta kovin tyytyväinen olen. Laukku syntyi parissa hujauksessa. Ommellessa tosin katkesi neula (juu, oli farkkuneula) enkä tuota katkennutta kärkeä mistään löytänyt. Huoli on, että se vielä joskus pistää jostain kipeästi esille.