Tällä kertaa tuli harrastettua ompeluyhtälöitä ja tehtyä ikivanhoista housuista ja vanhasta paidasta mekko. Ja valmistuminenkaan ei vienyt kuin pienen hetken.

Housut ovat ihan oikeasti ikivanhat. Tai ainakin yli kymmenen vuoden takaa. Löysin ne vanhempieni kaappien kätköistä ja kyllä, muistan niitä joskus pitäneeni. Materiaalina kevyt puuvilla ja vilpoisat kesähousut nämä olivatkin. Tyyli - no sanotaan nyt, ettei näitä enää tulisi käytettyä. Paita taas on seurausta vaatekaapin kevätsiivouksesta.

Housuista ratkoin haarasaumat. Leikkasin housuista neljä kappaletta siten, että lahkeista muodostui kaksi erillistä kappaletta ja housujen vyötäröosasta kaksi erillistä kappaletta. Säilytin jälkimmäisissä taskut. Ompelin kappaleet yhteen, tosin vyötäröstä leikatuissa kappaleissa langansuunta menee päinvastoin, sillä halusin säilyttää ja siirtää niistä taskut suoraan mekkoon. Näin ollen nuo taskut (joiden kohtaa tuo lelulintu yrittää selventää) ovat poikittain. Paidasta ratkoin helmaresorin irti ja ompelin housukappaleista tekemäni kappaleen paitaan ja helmaan lisäsin vielä tuon resorin. Pussittamaanhan tuo helma jäi, mutta eikös se ole muotia? Arvatenkin malli siis ihan omasta päästä.

Vekkuli mekko tästä tuli. Jos ei muuten, niin kotivaatteeksi tästäkin on.