Joululahjoista ensimmäinen on valmis. En usko, että kummipoika 11v. kovin innoissaan surffailisi käsityöblogissa, joten uskallan tämän nyt postata.

Kyseessä siis pääkallofleecesta tehty huppari. Idea oli jo kauan päässä, mutta oli uskomattoman kova homma löytää perushupparin kaava, siis sellaisen, johon ei olisi tullut vetskaria. No, sellaista ei sitten kuitenkaan löytynyt. Loppujen lopuksi kaavaksi valikoitui Ottbre Design 4/2006 -lehdestä raglanhihainen Svetaritakin kaava koossa 152. Kankaat Masan Kangas ja Palasta. Toivotaan, että koko on sopiva koko, sillä saamani ohjeet kuuluivat, että "koossa 140 välillä jo jäävät hihat lyhyiksi". Koko 146 olisi ollut toki seuraava, mutta ajattelin, että teen hieman reilumman, jotta alle jää tilaa toiselle paidalle. Tai jos tuota haluaa käyttää sellaisena ulkopusakkana (jos nyt kummipoika ylipäänsä haluaa tätä käyttää), niin onpa väljempi. Kaavoihin tein siis sen muutoksen, että jätin vetskarin pois, mikä käytännössä merkitsi hieman kaula-aukon suurentamista ja sitä myöten hupun hienoista muokkaamista. Hihansuissa ja helmassa resorit.

Hupparin kaveriksi tein pipon/myssyn, joka kyllä kaavapiirroksessa näytti ihan toisenlaiselta ja ilman mallipäätä kuvasta ei oikein saa mitään selvää.

Eli eteen ja taakse muodostuu tuollaiset "sarvet". Kaava Suuresta Käsityö -lehdestä 9/2000.

Tylsän pehmeä paketti siis kummipojalle tiedossa. Kesällä merirosvoteema oli vielä in, toivotaan, että kelpaa (ja sopii).