Huomasin, että monestakaan Pikkumiehelle tehdystä paidasta ei ole tullut tehtyä blogimerkintää. Nyt sitten yksi kerrankin esittelyyn.



Kankaat omista varastoista. Pallotrikoosta on aiemmin tullut tehtyä itselle mekko (http://plootu.vuodatus.net/blog/2971117/palloja-siella-palloja-taalla/) ja turkoosista collegekankaasta taas on tullut tehtyä vaatteita Pikkumiehelle (http://plootu.vuodatus.net/blog/3061011/turkoosia-pienemmassa-koossa/). Resori omista kätköistä. Kaava on Ottobre Design -lehdestä 4/2010.

Sinänsä pidän itse raglanmallisista paidoista. Niihin on jotenkin helppo käyttää kangastilkkuja. Tässä mallissa kuitenkin ei oikein miellytä tuo etu- ja takahihojen kappaleiden erillisyys. En tosin tiedä, johtuiko enemmänkin kangasvalinnoista, mutta jotenkin harteikkaalta paita näytti Pikkumiehen päällä hihasauman "takia". Täytyy toivoa, että käytössä ja pesussa sauma hieman pehmenisi. En tehnyt siihen edes tikkausta. Samassa Ottobre Design -lehdessä on raglanhihaisen paidan ohje yhtenäisellä hihakappaleella, mutta siinä loppuivat jo koot. Täytyy siis miettiä tuon kaavan muokkaamista, jos ei paremmat kangasvalinnat auta asiaan. Menee kuitenkin hyvin kotipaitana tämäkin - etenkin kun värikkäät vaatteet ovat Pikkumiehelle itselle mieleen.