Luuli- tte/n, ettei helmikuulta tule yhtään päivitystä. Niin meinasi todella käydä, mutta näin kuukauden viimeisinä hetkinä pieni päivitys. Helmikuu on ollut täynnä hulinaa. Ommeltuakin on tullut, mutta ei vielä valmiiksi asti. Toivottavasti saan ne kuitenkin pian viimeisteltyä.

Tällä kertaa todellista historian siipien havinaa - yli sadan vuoden takaa. Suvussamme on nimittäin kiertänyt kastemekko 1900-luvun alkuvuosista lähtien. Neljännellä polvella se on jo käytössä. Lauantaina olisi taas uuden suvunjäsenen ristiäiset, joten lopultakin piti saada kirjailtua Pikkumiehen nimi ja kastevuosi helmaan.

Kädet vapisten minä sitten tuohon yli 100 vuotiaaseen mekkoon nimen ja vuosiluvun 2010 kirjailin. Kauaksi jäätiin mummini taidokkaista pistoista, joilla suurin osa nimistä on. Kirjontaa ei ole tullut harrastettua sitten yläasteaikojen, jolloin ensimmäisenä käsityönä piti kirjailla tekstiilityön tunnilla nimikirjaimet kotitaloustunnin esiliinaan. Tässä vielä epämääräistäkin epämääräisempi kuva ja tietysti siitä vuosiluvusta, joka ei ole edes ihan niin siististi kirjailtu kuin itse nimi.