Jaa-a, blogissa ollut hiljaista - edelleen. Siihen on monta syytä. Yksi on se, ettei ole ollut mitään, mitä esitellä. Korjausompelu ei ehkä ole sitä kaikkein hehkeintä blogiantia. Ja toisaalta, ei ole kyllä kovinkaan paljon tullut ommeltuakaan. Neulomisprojekti on meneillään, mutta siitä sitten enemmän joskus, jos valmista tulee.

Nyt tuli sitten pitkästä aikaa harrastettua taas ompelun matematiikka ja tehtyä parista vanhasta paidasta yksi uusi. Minulla on laatikoittain vanhoja, käytöstä poistettuja vaatteita. Pääasiassa trikoopaitoja, jotka ovat pesussa ja käytössä kuluneet, kutistuneet tai muuten vain jääneet epäkäytännöllisinä pois käytöstä.

Lähtökohtana oli minun vanha, hihaton paita. Suurimmat ongelmat aivan liian lyhyt helma ja hihattomuus. En oikein pidä hihattomista paidoista.


Tästä siis lähdettin. Kaveriksi valikoitui miesten pitkähihainen T-paita. Sitten vain sovitusnuken päällä leikkailua ja mallailua ja lopputulos on tämä:


Itse olen lopputulokseen tyytyväinen. Parempihan tuo olisi, jos ei olisi tarvinnut laittaa helmaan jatkokappaletta, mutta näin lopputulos on oikeasti käyttökelpoinen - alkuperäisessä mitassa paitaa ei siis tullut käytettyä. Hihat ovat erityisesti mieleiset ja jotenkin muutenkin tuosta alunperin hieman merihenkisestä paidasta sai jotenkin enemmän omaan tyyliin sopivan.