Tämä oli todellinen pikaompelus.

Olen joskus aiemmin tehnyt harmaasta fleecesta Isämiehelle slipoverin. Slipoverin fleece on melko jämäkkää ja jossain vaiheessa se sai nimen panssaripaita. Koska olen toisinaan melkoinen vilukissa, olen tullut tuota panssaripaitaa usein lainanneeksi. Noh, lopputulos oli siis sellainen, että päätin tehdä itselleni oman panssarin, panssarimekon.

Kaavat ovat Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2006, mutta koska valmiina oli miesten versio samasta slipoverista, aikaa säästääkseni hyödynsin sitä. Helmaan vaan reilusti lisää pituutta (helmassa ei siis ole erillistä helmakappaletta vaan pelkkä taitos), niin tuollaisesta fleecesta sai ihan riittävän istuvan panssarimekon. Nimi on kyllä hieman harhaanjohtava, sillä tällä kertaa kaapeista löytyi paljon pehmeämpää harmaata fleecea kuin alkuperäinen idea on. Nytpä ei tarvitse lainata Isämiehen panssaripaitaa ja eipä pääse vilu itsellänikään niin helposti yllättämään.

Olipas hauska tehdä jotain itselle kerralla nopeasti valmistuvaa. Itse pidän kovasti fleecesta, vaikka joku joskus sanoikin, ettei halua muoviin pukeutua.