Tämä työ on roikkunut suunnitteilla olevissa jo jonkin aikaa - toisaalta myös valmistuminen oli hidasta.

 

Malli Burda Style -lehdestä 1/2011. Nanso (?) -trikoo Masan Kangas ja Palasta, samoin resori. Trikoo joka tapauksessa Suomessa kudottu ja painettu! Mallissa siis sivuissa taskut, lisäksi hieman pidensin hihoja. Kangas ja väri niin minua (Isä tehnyt nämä ostokset, kun olen ollut kotona Pikkumiehen kanssa).

Tämän olisi pitänyt olla ennakkoajatuksena nopea ja helppo surruutella saumurilla kasaan, mutta jotenkin sain aikaa kulumaan melkoisesti. Käytin ensimmäistä kertaa Burda Style -lehden kaavoja. Valitettavasti saumurissa ei ollutkaan pallokärkineuloja, kuten luulin, joten saa nähdä, rei'ittyykö kangas ajanmyötä. Lisäksi tikkasin jotenkin huolimattomasti tuon pääntien kaksoisneulalla, ja jouduin siihen tekemään vielä ylimääräisen tikkauksen, jotta käänne pysyy. Nyt se on sitten hieman topakka, mutta ei tosiaan haittaa näin kotikäytössä. Yllätyin myös, miten työläs nuo taskut oli ommella (harjoituksen puutetta kaiketi vain). Helma on resorista, oli niin leveää, ettei tarvinnut sivusaumoja ollenkaan tehdä, vaan helma on siis yhtenäistä putkikappaletta.

Etukäteen arvoin myös pitkään, teenkö tuohon ylös tuota koristeellista "triangular patchia"; vuorotellen olin jättämässä sen pois ja laittamassa. Jossain vaiheessa jo harmittelin, että kuviottomaan trikooseen se olisi sopinut paremmin, mutta nyt taas tuntuu, että kyllä se noiden pallokuvioidenkin kanssa hyvin sopii. Mitäs mieltä olette?

Kangaskaupassakin on tullut käytyä itse, muutenkin tuossa työnalla on useampi suunnitelma taas. Kunhan saisi niitä taas toteutettuakin...