Tämä oli todellinen pikaompelus tyylillä "tuumasta toimeen".

Olemme ahkerasti käyneet Pikkumiehen kanssa leikkipuistossa touhuamassa. Säät vain alkavat viiletä ja sadettakin on ollut ilmassa. Keinussa istuessani huomasin, että omaa peppua alkaa jo paleltaa. Päätin siis tehdä Pikkumiehelle keinunlämmittimen. Tai voisihan tämän rattaisiinkin heittää lämmikkeeksi. Miksikäs ei tuota voisi itsekin käyttää vaikka hiekkalaatikon reunalla istuessa.

Ajatus syntyi siis puistossa ja koska ideana oli juuri saada puiston pienten lasten keinuun sopiva lämmitin (siis sellaisen keinun, jossa on kaiteet estämässä pientä lasta putoamasta), niin mittojen ottamisen kanssa piti olla luova. Pituudeksi tuli oma käsi kyynerpäästä keskisormeen ja hieman extraa ja leveydeksi puolestaan Isämiehen käsine.

Kaappien kätköistä löytyi tummansinistä fleecea, vaaleanpunaista (!) PUL-kangasta ja vanulevyä ja ne surautin sitten yhteen ja käänsin oikeinpäin. PUL-kankaan ideana on suojata kosteudelta, tosin tällä kertaa ulkoapäin tulevalta. Vanua on pari kerrosta, toinen ohuempaa ja toinen paksumpaa. Aikaa tähän kaikkeen meni ehkä puoli tuntia ja siitäkin kankaiden etsiminen vei ainakin puolet ajasta.